Friday, 14 October 2011

Takut tak? takut tak?

BabaChakkk!
muahahahaa.. gatal kan ?
orang lain ade blog awak pun nak buat blog..tp update? hmmm hampehhhhhhhh.....
ok2 enjin turbo pun bermula aummmmmmmmm...(eh mcm ni ke bunyi nye?)
kite mulakan dengan...

smlm raisha mummy nangis T_T..
raisha mmg jarang nangis, merengek mengade2 tu biase la
tp smlm die tido lambat pukul 11 mcm tu
tibe2 dlm pukul satu dengar die menjerit2 nangis..
igtkn die mencari susu, so suap je la mane yg patut tp tak jalan!

kejutkan laki ku suh angkat & pujuk
sy kalau bab2 anak nangis ni mmg lemah semangat sbb sy pun akan nangis sekali..
tanye laki ku, raisha sakit ke?
mane tau kan tangan terkehel ke kne hempap ngn mummy die..
ahh sudah klu betul mampos nak menjawab ngn nenek2 raisha...
ke situ pulak kan..sy ni mmg imaginasi tinggi, suke bayangkan bende yg bukan2
cek2 tangan kaki kepala badan takde pape pun
dan2 terus meremang bulu roma!

Alamak! dah la smlm ade cite hantu kat Astro Ria..
tajuk S3RAM... sape tengok??
sy tak tengok pun sibuk ngn laptop
laki ku tgk la tp bile part hantu nak keluar ade ke patut die pggl sy!
rumah pun bkn besar mane kan so klu da name dok depan tv wlpun tak tengok mestilah nampak kan?
hadoiiiiyai.. serious hantu die sgtla mengerunkan!!!
ke biase2 je? ahaksss
sy takut smpai nak menangis.. ngengade nye!
rase nak baling barang je kat tv tu biar die tertutup sndr..tp sy tak gile lg ok duittt oiiii
so sy baling barang kat laki ku la suh die tukar cite lain
eh die pun takut tau, lg penakut drp sy!
name je tgk cite hantu tp bile hantu keluar die paling tmpt lain..cehhhh

dah la dua tiga menjak ni asyik bace blog pasal cite hantu je
cari pasal sungguh mane tau ade plak hantu yg mengikut balik rumah kan
haihhh...
tp mlm smlm nasib baik raisha nangis tak lame dlm setengah jam je
ok la tu ade sesetengah budak smpai ke subuh melalak kan..
lepas da tido kan raisha, tetibe budak depan rumah pulak sambung nangis..
ahhh mmg sah la ni!
terkebil2 baca doa ape2 yg patut nasib baik boleh tido

time nak pegi keje pagi td tuan rumah laki bini da lepak2 kat luar..
so laki ku tegur la sembang ape yg patut..
tuan rumah pun bgtau kat kiteorg rupenye pak cik yg sblm ni menyewa rumah yg kiteorg duduk ni baru meninggal.. Innalillah..

See?? raisha mmg mcm ni setiap kali ade org meninggal dekat2 rumah, mlm sblm tu die akan menangis meraung2..
walaupun arwah pak cik tu da tak duduk kat rumah kiteorg tp mgkin die just dtg 'melawat' je kot
bak kate laki ku la ni..
yela agak lame jugak family die duduk kat sini sebelum berpindah sbb sakit..


AL-FATIHAH.....

No comments:

Post a Comment